דברים שאנשים מבוגרים אוהבים להטיף עליהם – אבל לא תמיד מתנהגים לפיהם

Adina Friedmann

במאמר זה נחקור את הדברים שאנשים מבוגרים נוטים להטיף עליהם, כמו ערכים, חינוך והתנהגות נכונה, אך לא תמיד מצליחים לממש בעצמם. גילוי הגיגים ותובנות על הצורך בקיום עקרונות חיים ואמיתות.

בחיים, כולנו שמענו את העצות של הדור המבוגר, זה פשוט חלק מהקיום שלנו. הם מוסרים לנו חוכמת חיים, מציעים עצות וטיפים, וכולנו מתנהגים כאילו אנחנו מקשיבים להם ברצינות. אך האם הם באמת פועלים על פי העקרונות שהם מקנים לנו? לפעמים זה מתגלה שהמילים שלהם לא תמיד תואמות את המעשים שלהם. זה לא תהליך קל לחשוף את הפער הזה, אז בואו ניתפס בכמה מהדברים שאנשים מבוגרים אוהבים לדבר עליהם – אבל לא תמיד מתמידים להם. נכיר בניסיון ההומוריסטי הזה ונבחן את השיעורים שהם מלמדים ואיך הם פועלים.

אחריות כלכלית

אחת העצות הנפוצות ביותר היא "להתמקד באחריות כלכלית". מבוגרים מדברים על חשיבות החיסכון וההוצאות המושכלות, מייעצים לנו לא לבלות יותר ממה שיש לנו. ועם זאת, האם הם תמיד דבקים בעקרונות הללו? לעיתים קרובות, אנו רואים אותם קונים דברים לא הכרחיים, פזרות על גאדג'טים החדשים, בלי באמת לקחת בחשבון את הצורך האמיתי בהם.

גלה את הדברים שאנשים מבוגרים נוהגים להטיף עליהם, למרות שלא תמיד הם מקיימים את מה שהם מדברים עליו. חקירה מעמיקה ופרספקטיבות מרעננות על ציפיות, התנהגויות ותובנות על החיים.

הלקחים הלא ממומשים

כמובן, לכל אחד מהם יש את רגעי החולשה שלו. והרי מדובר במשבר הנפוץ של כולנו. רק מעניין לראות איך הם לא חסינים מול זה אף על פי שהדיבורים שלהם לא תואמים את ההתנהגויות.

הגבלת זמן במסכים

עוד דבר שהדור המבוגר מאוד מתעקש עליו הוא "להגביל את הזמן במסכים". יש הרבה טוב בעצה זו, ויש צורך בתקשורת עם אחרים, זמן בטבע, ואפילו קריאת ספרים. אני זוכרת איך סבי היה מדבר על נזקי הטכנולוגיה ואיזו חשיבות יש לצאת מהבית וליהנות מהחיים האמיתיים. אך תופעת ההומור מתחילה להראות את עצמה כאשר בשעות הערב הוא שוקע לצפייה מרתונית בטלוויזיה או בטאבלט.

הקונטרסט בין עקרונות ולחצים

הרי זה פשוט מצחיק לפעמים לגלות שסבא שלי, שלח כל היום מטיף לגביי המסכים, בערב נמצא מול התכנית האהובה עליו. זה די מרמז על המאבק הפנימי של כולנו לעמוד בעקרונות שלנו.

קבלת שינויים

העקרון שאמור להיות היסוד לשיפור הוא קבלת שינוי. ההרגשה היא שכל דור מדגיש את החשיבות של קידום ושינויים בחיים – אבל כאשר מדובר בשינוי טכנולוגי למשל, הם נראים פתאום הרבה פחות פתוחים. הם ימליצו לנו להתאים את עצמנו לחדשנות, אך כאשר זה מגיע אליהם, לעיתים קשה להם להתגבר על הפחד מהשינוי.

הפחד מהשתנות

היו לי חוויות רבות כשהייתי מנסה לשכנע את סבתי לעבור לשימוש בטלפון חכם. זו לא היתה משימה קלה, היא התייצבה על עקרונותיה עם הטלפון הישן שלה. זה בהחלט מראה על פער בין מה שמועבר לבין מה שנעשה.

שיפור הבריאות

כולם מתפתים לשמוע על בריאות המשפט "בריאות היא עושר", ואילו התשובות לגבי פעילות גופנית ותזונה נכונה גורסות שלאורך השנים זה נעשה קשה יותר. מבוגרים רבים ממליצים לנו לעבור לחיים בריאים ולשמור על משטר פעיל, אבל כשזה מגיע בעצמם, האם הם באמת מצליחים לקיים את עקרונותיהם?

השפעה של גיל

בוודאי, עם הגיל דברים משתנים והתחושה לא פעם קשה. ובכל זאת, זה די איפנתי כששמעתי אותם מדברים על חשיבות פעילות ספורטיבית, ורואים אותם שנמצאים הרבה זמן בספה.

פתיחות מחשבתית

העקרון הנוסף הוא "שמור על ראש פתוח". זו הדרך הנכונה להגיע לתודעה רחבה יותר, להיות הרבה יותר פתוח לעולם ואנשים ולקבל את הצבעוניות של החיים. עם זאת, לעיתים תופסים את הדור המבוגר לא כל כך פתוח לשינויים או קונספטים חדשים. תופעה זו ניכרת במיוחד כאשר מדובר במוזיקה. הם לא תמיד מבינים את אהבתנו לסגנונות מוזיקליים מודרניים, ולעיתים הם דוחים את הניגודיות והמגוון.

השפעת הדעות הקדומות

זה מצחיק, איך יש פער בין מה שמושלך לפעל למה שיש לנו על הלב. הדעתי לזה בהחלט חתרנית. המשמעות היא שכולנו חווים סתירות בעצמנו, והגורם הוא ההתחשבנות שלנו מול עצמנו שכל כך חיונית.

חיים ברגע הנוכחי

אחת העצות הענקיות היא "חיה את הרגע". עם זאת, כמה פעמים שמענו את הורינו או הסבים מדברים על העבר? הם לא תמיד מתמודדים עם חיי הרגע ועוסקים בזכרונות ובפחדים לעתיד.

הקושי לגייס את העצה לחיים

זה לא פשוט לחיות ברגע. יש לחץ מהיערויות שיש לדאוג להן ואת הניסיון לשפר את החיים. אז השאלה היא האם אנו עדים לכך שגם הם סובלים מאותו הפער?

דברים שאסור לסבול אם אתה רוצה לשמור על מוניטין טוב

טיפוח עצמי

וכמובן, אנו פוגשים את המשחק העצמי, "דאג לעצמך". הם מסרבים להראות עד כמה הם מתעדפים את רווחת אחרים על פני עצמם. זה מצב נפתח והגוף די מתסכן לרוב. כך יש הכנה לעובדה שלפעמים מצפים שיהיה קשה לחלוק על מה שמרכיב אותנו.

פער בין ההנחיות למעשה

בדיוק כאן אנו מגיעים לעוד פרדוקס – הם מדברים על חשיבות טיפוח עצמי ואילו לא תמיד מקיימים זאת בעצמם. זה מצב שאי אפשר להקל בו, אבל נצטרך לכוונה לעבודה משותפת, בהחלטה על מה שמרכיב אותנו כחיים בריאים יותר.

שחרור ממעיקים

לבסוף, בלי שמץ של חן, הם מדברים על "חיים קצרים מדי כדי לשמור על מוח". עם זאת, מתערבב בכך כל כך הרבה רגש מהמקום שבו הם כבר חוו נפגעים. גמישות המוח לא כל כך קלה כשיש חשש פגיעות והכנות לקראת רוחות חדשות.

בודדים ושחרור

עניין זה מגדיר איזושהי יכולת משותפת – אך הם עשויים לא לשחרר את הדברים עימם. זה מעלה את השאלה, האם אנחנו יכולים להעיז ולהבין שזה אכן תהליך לכולם?

בדקנו הזדמנויות, תהיות ועצמאות, בעצם הפכים שלנו. מעניינת ההתקדמות הזו – היא מתועדת בעשרות אלפי פלטפורמות מסביב. נישאר פתוחים לצמיחה ולשינוי, וננסה ליישם את העקרונות הקיימים לחיים מובנים ואוהבים. תכלה קרמת הפרדוקס שלה!

Photo of author
אני עדינה, עיתונאית בת 47 עם תשוקה עמוקה לפסיכולוגיה וטיפוח קשרים אנושיים יפים. באמצעות עבודתי, אני חוקר את המורכבויות של התנהגות אנושית ומערכות יחסים, במטרה לעורר השראה וליידע את הקהל שלי. ברוכים הבאים לעולם שלי!

23 מחשבות על “דברים שאנשים מבוגרים אוהבים להטיף עליהם – אבל לא תמיד מתנהגים לפיהם”

  1. המבוגר, זה פשוט חלק מהקיום – אהבתי את ההבחנה הזו! זה נכון שלפעמים יש פער בין העצות למעשים, וזה מזכיר לנו כמה חשוב להיות עקביים בחיים שלנו.

  2. למה יש הרבה פעמים פער בין המילים למעשה? אולי כדאי לשאול איך אפשר לקדם שיח פתוח יותר בין הדורות כדי שהעצות יהיו לא רק על הנייר.

  3. הגישה על כך שהמבוגרים מוסרים לנו חוכמה היא מאוד חשובה. זה משקף את האבסורד שבין העצה למעשה, ומזכיר לנו כמה זה קריטי לשמור על אותנטיות במילים ובמעשים.

  4. מדהים איך המאמר מצליח להצביע על הפער בין מה שמלמדים אותנו לבין מה שקורה במציאות. זה מקסים לראות את הדגשת האי-התאמה הזו, שגורמת לנו לחשוב מחדש על העצות שאנחנו מקבלים!

  5. מעניין איך המאמר מדגיש את הפער בין העצות למעשה. האם יש דוגמאות ספציפיות שבהן ניתן לראות את הפער הזה?

  6. הקונפליקט בין המילים למעשים הוא נושא חשוב ומעורר מחשבה. זה מעניין לראות איך חוכמת החיים שהדור המבוגר מעניק לא תמיד מתיישבת עם המציאות, וזה בהחלט יכול להוביל לשיח פתוח וכן יותר בינינו.

  7. מדהים איך שהמאמר מצליח להאיר את הפער בין מה שהמבוגרים אומרים למה שהם עושים. זה בהחלט מעורר מחשבה על האמינות של העצות שהם נותנים!

  8. האם יש מקום לדון בהשפעת הפער הזה בין מה שהמבוגר אומר למה שהוא עושה? זה יכול להוסיף נקודת מבט מעניינת על האמינות של העצות שלהם.

  9. מעניין לשים לב לדיסוננס בין העצות למעשים של הדור המבוגר. מה אתה חושב על הצורך בהבנה טובה יותר של ההקשרים התרבותיים שעשויים להשפיע על התנהגותם?

  10. הנקודה שהעלית לגבי הפער בין מה שמקנים לנו לבין המעשים היא מאוד משמעותית. זה מזכיר לנו לחשוב על העצות שאנו מקבלים ומה המשקל שלהן בחיינו.

  11. מעניין לקרוא על הפער בין הדיבורים למעשים. האם יש דוגמאות ספציפיות מהחיים שממחישות את הנושא הזה?

  12. היכולת להפריד בין העצות למעשים היא נושא חשוב ומעורר השראה. זה פשוט חלק מהקיום שלנו – ללמוד מהחוכמה של הדור הקודם, גם כשיש פערים.

  13. הנושא של פער בין מילים למעשה הוא כל כך רלוונטי! זה חשוב להכיר בכך שגם שיחות על חוכמת חיים צריכות להיות נתמכות במעשים.

  14. מדהים לראות איך הדור המבוגר מוסר לנו חוכמת חיים כל כך חשובה ומציע טיפים מועילים. זה תמיד מעורר מחשבה לראות את הפער בין העצות למעשה!

  15. החוכמה שמועברת לנו היא נכס יקר ערך, אך חשוב גם לראות אם המילים מתממשות במעשים. החיבור בין דברי הדור הקודם להתנהלותם הוא נושא שראוי לדון בו לעומק!

  16. כולנו שמענו את העצות, והן מדהימות! זה מרתק לראות כיצד הפער בין העצות למעשים יכול ללמד אותנו על האנושיות והמורכבות של החיים.

  17. מעניין איך לפעמים עקרונות ששמענו מדור ההורים לא מתממשים במעשים שלהם. מה לדעתך יכול להניע שינוי בהתנהגות הזו?

  18. כיף לראות שהמאמר מדגיש את הפער בין העצות של הדור המבוגר לבין מעשיהם. זה מעורר מחשבה על האמינות של חוכמת החיים שהם חולקים איתנו, והאם אנחנו באמת פועלים על פי העקרונות האלה.

  19. עצות של הדור המבוגר תמיד מרשימות, אבל מעניין לראות איך לפעמים המעשים לא מתאימים למילים. זה באמת פותח דיון חשוב על מה שאנחנו לומדים מהם.

  20. אכן, זה מרתק לראות כיצד החוכמה שהדור המבוגר מוסר לנו לפעמים לא מתיישבת עם המעשים שלהם. זה בדיוק מה שמעורר בנו מחשבה והזדמנות להשתפר!

  21. בדיוק כך! זה מרגש לראות איך המאמר מדגיש את הפער בין העקרונות שהם מקנים לבין ההתנהגות בפועל. חשוב לחשוב על איך אנחנו יכולים לאמץ את החוכמה הזו באמת.

  22. העצות של הדור המבוגר באמת מציעות חוכמה רבה, וזה מרתק לראות את הפער בין הדיבורים למעשים. זה מזכיר לנו שנחוץ גם לחשוב על האמיתות שמאחורי העצות!

  23. מעניין לראות את הפער בין העצות של הדור המבוגר להתנהגות שלהם. זה מזכיר לנו שהחיים באמת מורכבים, וכולנו לומדים בדרך שלנו!

סגור לתגובות.

בית » חֲדָשׁוֹת » דברים שאנשים מבוגרים אוהבים להטיף עליהם – אבל לא תמיד מתנהגים לפיהם