אם אתה חושב שאמהות שמטפלות בבית "לא עובדות", שבעת האמיתות הללו ישנו את דעתך

Adina Friedmann

גלה את שבעת האמיתות המפתיעות שימחישו עד כמה עבודת האם בבית היא מאמץ יומיומי ולא פחות משמעותי מעבודה מסורתית. זה הזמן לשנות תפיסות ולכבד את ההשקעה המדהימה של האמהות.

האם אי פעם שמעת מישהו אומר שאמהות שנמצאות בבית לא "עובדות" באמת? אני שמעתי את זה הרבה, זה פשוט לא יושב טוב אצלי. המציאות היא שאמהות שמטפלות בבית מנהלות חיים תובעניים, והעבודה שהן עושות לא תמיד נראית לעין. במשך תקופה הייתי אמא שנשארת בבית, והבנתי מהר מאוד שהאחריות לעולם לא מסתיימת. עכשיו כשאני משלבת בין כתיבה והורות, אני רואה עד כמה החברה עדיין מעריכה בצורה נמוכה את המאמץ הבלתי פוסק שמושקע בגידול משפחה. בואו נסקור שבע אמתות שהרבה פעמים מת overlooked. ייתכן שתתפלאו מה קורה מאחורי הקלעים ביום-יום.

לו"ז האימהות מעולם לא נגמר

אתם עשויים לחשוב שבלי לעבור לעבודה יש המון זמן פנוי. אבל זה לא המצב עבור אמהות שנמצאות בבית. מהרגע שהילדים פוקחים את העיניים ועד שהם נרדמים שוב, רשימת המטלות רק הולכת ותופסת גובה. יש הכנת אוכל, ניקוי אחרי ההכנה, ובין לבין יש לדאוג לריבוי ילדים, לנסיעות לחוגים ולרופאים.

גלה את שבעת האמיתות שיגרמו לך reconsider את הדעות שלך על אמהות שעובדות בבית. הכנסו לעולם המורכב של החיים היומיומיים של אמהות וגלו את הקשיים והאתגרים הנלווים לטיפול בבית.

חיים של טנדר וסייעת בשירות

לפעמים, זה מרגיש כאילו את מנהלת שירות מוניות 24 שעות ביממה וצוות ניקיון בו זמנית. זה לא רק עניין של להיות עסוקה. מדובר בעקביות התפקידים – אין זמן לסגור את היום, אין סופי שבוע פנויים, וכמעט אין סיכוי למנוחה לא מופרעת. המשימות מתמזגות זו בזו, מה שמוביל אנשים מחוץ לבית לחשוב שאת פשוט "נוכחת". בעוד שבמציאות, את מעמיסה על עצמך יותר ממה שמישהו אחר יעמוד בו בעבודה מלאה.

העול המנטלי כבד יותר ממה שאת חושבת

שמעתם על המונח "עומס מנטלי"? מדובר בעבודה הקוגניטיבית והרגשית שנדרשת כדי לנהל בית. מחקרים מראים שאמהות סובלות מהנטל הזה בצורה המשמעותית ביותר. עבור אמא שנמצאת בבית, זה יכול לכלול להיזכר מתי יש לכבס את מדי הספורט של הילד, לזכור את לוח הזמנים של בן הזוג ולוודא שאין לשכוח תור לוטרינר.

ניהול פרויקטים עם צוות משפחתי

זה כמו ניהול פרויקט, אך הפרויקט הוא כל חיי המשפחה שלך. ככל שאמהות מחויבות יותר לפרויקט הזה, העומס המנטלי יכול להיות מעייף. את תמיד חושבת חמש צעדים קדימה, מנסה למנוע מקרים של התפרצות או סכסוכים לפני שהם מתפתחים. גם כשאנשים מעריכים את מה שאת עושה, קשה לתקשור כמה אנרגיה מנטלית זה צורך.

משימות פיזיות הרבה יותר קשות ממה שדמיינת

קל לדמיין אמא שנשארת בבית יושבת על הספה בזמן שהילדים משחקים בשקט. אם זה מה שאת מדמיינת, כנראה שלא בילית יום עם ילדים קטנים או שאין לך מושג מה זה לשאת מצרכים על הזרוע ועדיין לדאוג לתינוק שצריך יד חופשית. אני זוכרת לילות שבהם קיפלתי כביסה עד חצות ואז קמתי כמה שעות לאחר מכן להרגיע תינוק בוכה.

עבודה בהירה, תחושות קשות

יש סוג מסוים של עייפות שמגיעה מהמחשבה על ילד בעסק אחד וערימת מגבות ביד השנייה, ועדיין מצליחה לסגור את הדלת מאחוריך. רוב האנשים ירגישו עייפים רק מעצם הצפייה בכל זה, אבל אמהות שמטפלות בבית באמת עושות את זה – לפעמים אפילו כשיש להן חום.

עמידות רגשית חשובה מאוד

הורות לא עוסקת רק במילוי צורך של אוכל ולבוש. את חייבת גם להתמודד עם התנודות הרגשיות היומיומיות – גם שלהם וגם שלך. בואי, לילדים יש יכולת לבחון גבולות. הם עוברי התפרצויות ומביעים רגשות גדולים שהם עוד לא יודעים כיצד להתמודד איתם. כמתבגר עימם, את צריכה להיות העוגן השקט, להציע אמפתיה דקה אחת ונחישות ברגע הבא.

פיתוח מיומנויות תקשורת

התמודדות עם מצבים כאלו יכולה להיות תובענית רגשית כאשר את האדם העיקרי שנמצא שם, יום אחרי יום, להגיב לכל תקלות רגשיות. כדי לנהל את המצב נכון, אמהות שמטפלות בבית מפתחות מיומנויות תקשורת העשויות להיות מרשימות. את הופכת לשליחה חלקית, עוזרת לילדים לעבור שיעורי חיים ורגשות שהם לא יכולים להעביר במדויק.

מיומנויות מקצועיות בבית

ניהול תקציב, תכנון וארגון משאבים לא נשמעים כמו משימות יוקרתיות, אבל הם עמודי התמך של הרבה תפקידים מקצועיים. אמהות שנשארות בבית מנהלות למעשה ארגון קטן: את המשפחה. נניח שיש לך תקציב מוגבל, אבל לילדים שלך צריך אספקה לפרויקט בבית הספר, והמקרר מתחיל להיראות ריק.

ניהול משא ומתן ומיומנויות מקצועיות חשובות

את צריכה לחלק את המשאבים שלך בחוכמה. את מו"מ על מחירים, משווה מותגים, ומסנכרנת את היציאות שלך בהתאם לשעות שינה. אותן מיומנויות מועילות ישירות לעבודה. בין אם מדברים על ניהול ישיבה או תכנון חופשה משפחתית, את מפעילה יכולת ניהול, תכנון אסטרטגי וניהול מצבי חירום. עשיתי את שני הדברים בעבודה תאגידית ובגידול ילדים, ואני יכולה להגיד שלא הייתי צריכה יותר את הכישורים הארגוניים שלי יותר מאשר כשהייתי בבית.

תפיסות חברתיות יכולות לערער את הביטחון

אנשים לעיתים מתבדחים על "לשבת בפיג'מה כל היום", אבל הערות נינוחות אלו יכולות לחתוך את תחושת הערך העצמי של אמא נשארת בבית. הרעיון שאת לא תורמת כלכלית, או שהעבודה שלך לא "אמיתית", יכול לנטוע זרעים של ספק עצמי. קל לראות איך זה יקרה. אם חברים ובני משפחה מתייחסים אליך כאילו את לא עסוקה, את עשויה להתחיל לתהות אם הם צודקים.

לדרוש הכרה ותמיכה

היו לי רגעים שבהם הרגשתי אשמה על כך שהייתי מוצפת, כאילו שאין לי זכות להרגיש מתוחה כי אני לא "מוצאת עבודה". מחקרים מראים כי תמיכה חברתית משחקת תפקיד מרכזי ברווחה הנפשית. אם אמא שנשארת בבית לא מרגישה מעודדת או נתמכת, זה יכול להוביל לגל של ספק עצמי. לכן הכרה – הן מהעולם החיצוני והן מבפנים – היא כה חשובה.

טיפוח אישי אינו מותרות, אלא צורך

לפני שנרים עיניים, נסתכל על זו מזווית נוספת. המושג של טיפוח עצמי יכול להרגיש לא נגיש כשאת מתעסקת כל הזמן בצרכים של אחרים. אבל למדתי שחייו של אמא צריך להשאיר גם רגעים קטנים לעצמך, כדי לא למעוד. לפעמים, זה הליכה שקטה או קריאה של פרקים מספר. לפעמים, זה תזכורת קטנה לכך שאת גם אדם בפני עצמך – משהו שאפשר לאבד בתוך המטלות היומיומיות.

שאלות לפיתוח אישי

כשאת אמא שנשארת בבית, את לא רק מספקת ארוחות ומסיעה ברכב. את מציעה יציבות רגשית, מנהלת משק ומעצבת תודעת ילדות צעירה. איני טוענת שיש לי את הפורמולה המושלמת, אבל אני יודעת מה זה לנהל מיליון דברים בו זמנית. רגע אחד של רכשת מחשבה או רוגע יכול להיות ההבדל בין תשישות לאנרגיה מחודשת.

אנשים שהופכים אמפתיה לנשק לרוב אומרים את 8 הדברים הללו בוויכוחים

קרדיט אישי ורגשות חיוביים

כדי לסיים את המאמר עם פוקוס חיובי, אמהות שמטפלות בבית נושאות בנטל זה בו זמנית שונה מקטגוריה רגילה ואפשרית. זה תהליך דינאמי שמועיל לקידום איך אמהות מרגישות רבות בהבנתן כלפי עצמם, ותחושת עדכון זו יכולה לעזור בעידוד כל אחת כשתיפנה תודה. חשוב לראות את התמיכה במשפחות בדרך הפועל היומיומית שלנו בתוך ההורות.

Photo of author
אני עדינה, עיתונאית בת 47 עם תשוקה עמוקה לפסיכולוגיה וטיפוח קשרים אנושיים יפים. באמצעות עבודתי, אני חוקר את המורכבויות של התנהגות אנושית ומערכות יחסים, במטרה לעורר השראה וליידע את הקהל שלי. ברוכים הבאים לעולם שלי!

8 מחשבות על “אם אתה חושב שאמהות שמטפלות בבית "לא עובדות", שבעת האמיתות הללו ישנו את דעתך”

  1. המאמר מדגיש בצורה נהדרת את העבודה הקשה והבלתי נראית של האמהות בבית. נכון, אחריות והקרבה הן תכנים חשובים, ואי אפשר להמעיט בערכן!

  2. אמא שנשארת בבית היא גיבורה אמיתית! הניהול היומיומי של הבית והילדים הוא משימה שאין לזלזל בה, ואני שמח שהמאמר הזה מדגיש את החשיבות של עבודתן.

  3. אני מסכים לחלוטין עם מה שנאמר כאן! אמא שנמצאת בבית מתמודדת עם אתגרים רבים, וצריך להכיר בעבודה המדהימה שהיא עושה. המציאות היא שהאמהות הן גיבורות יומיומיות!

  4. לגמרי מסכים! העבודה של אמהות בבית לא תמיד נראית, אבל היא זקוקה למיומנויות רבות ומשמעת פנימית. תודה על ההדגשה של הנושא החשוב הזה!

  5. אמאות שמטפלות בבית באמת מתמודדות עם חיים תובעניים ומסירות שאין להן תחליף. עבודה זו דורשת כוח וסבלנות, והשיח סביב הנושא חייב להשתנות!

  6. כמובן! אני מסכים לחלוטין שהעבודה של אמהות בבית היא תובענית ומשמעותית. חשוב להכיר בתרומתם ובמאמציהם, גם כשזה לא תמיד ברור לעין.

  7. שמעתי את זה הרבה, זה מדהים כמה חשוב להעלות את המודעות לגבי העבודה הלא נראית של אמהות בבית. ההבנה שהן עושות עבודה קשה היא צעד הכרחי לשינוי התפיסה החברתית!

  8. המאמר הזה מדגיש בצורה מצוינת את האתגרים והאחריות של אמהות בבית. זה חשוב להכיר בעבודה הבלתי נראית שהן עושות ומגיע להן כל הכבוד!

סגור לתגובות.

בית » חֲדָשׁוֹת » אם אתה חושב שאמהות שמטפלות בבית "לא עובדות", שבעת האמיתות הללו ישנו את דעתך